16 marca 2017

PIECZONY TOFURNIK PINACOLADA

Słodkie podejście do tofu! Wegańskie podejście do sernika ;)
To podejście mi smakowało, bo miało smak ananasa i kokosa... coś pysznego!


Składniki:
  • 2 kostki tofu naturalnego
  • 100g wiórków kokosowych
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • 5 łyżek cukru kokosowego
  • kilka plastrów ananasa
  • do posypania: wiórki kokosowe
Przygotowanie:
  1. Wiórki namoczyć w mleku, a następnie zblendować razem z tofu, mąką kokosową i cukrem kokosowym.
  2. Masę przełożyć do formy, a na wierzchu poukładać kawałki ananasa.
  3. Ciasto piec około 50 minut w 180 stopniach, gotowe ciasto posypać wiórkami.

Kalorie:
Całość (16 kawałków)- ok. 2320kcal
1 kawałek- ok. 145kcal