13 kwietnia 2018

DELIKATNY BULION WARZYWNY Z MAKARONEM RYŻOWYM

To lekka propozycja tradycyjnego niedzielnego rosołu. Oczywiście w wersji wegańskiej i dla najmłodszych :)



Składniki:

  • 250g makaronu ryżowego literki

  • Pół kalafiora

  • 3 marchewki

  • 1 por

  • 2 pietruszki

  • 1 seler

  • Lubczyk

  • Natka pietruszki

  • Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól himalajska


Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój na nieco mniejsze kawałki, dodaj lubczyk, przyprawy i zalej wodą ponad poziom warzyw.

  2. Bulion gotuj przez około 3 godziny.

  3. Gotowy bulion podawaj z ugotowanym ryżowym makaronem literki, posypany natką pietruszki.


Kalorie:

Całość (6 porcji) – ok. 1260kcal

1 porcja – ok. 210kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.