Bezglutenowy makaron ryżowy, jajka i zestaw warzyw- to propozycja na letni obiad! ;)
Ktoś reflektuje? ;)
Składniki:
- 100g makaronu ryżowego
- awokado
- kilka pomidorków koktajlowych
- 200g szpinaku świeżego
- 2 jajka
- 5 łyżek passaty pomidorowej
- przyprawy: sól kala namak, papryka słodka (Green Essence)*
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, pozostawić na kilka minut pod przykryciem, a następnie odcedzić.
- Szpinak posiekać i podgrzać na patelni z przyprawami oraz passatą pomidorową.
- Awokado obrać i pokroić na kawałki, jajka ugotować, obrać i również pokroić.
- Gotowy makaron wymieszać ze szpinakiem, kawałkami awokado, jajka i pomidorkami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 810kcal
1 porcja- ok. 405kcal