12 stycznia 2019

TAGIATELLE Z BOCZNIAKAMI I SOSEM Z TAHINI

Na szybko, zdrowo i smacznie!



Składniki:

  • 200g makaronu tagiatelle ze szpinakiem

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

  • 2 marchewki

  • 250g boczniaków

  • ¾ szklanki mleka owsianego

  • 1 łyżka tahini

  • 2 łyżki płatków drożdżowych

  • szczypiorek

  • orzechy nerkowca

  • przyprawy: sól, harissa




Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż marchew pokrojoną w słupi oraz boczniaki – całość przypraw.

  3. W kubku wymieszaj mleko, płatki drożdżowe i tahini, które następnie dodaj na patelnię wraz z makaronem.

  4. Całość smaż jeszcze kilka minut, a następnie podaj ze szczypiorkiem i nerkowcami.


Kalorie:

Całość (3 porcje) – ok. 1245kcal

1 porcja – ok. 415kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.