17 września 2017

BUŁECZKI KOKOSOWO - OWSIANE Z JAGLANYM SEREM I CZEKOŚLIWKĄ

Niedzielny deser to obowiązek!

Dzisiaj coś w rodzaju bułeczki z wykorzystaniem pysznej czekośliwki! :)



Składniki:

  • pól szklanki mąki kokosowej

  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych

  • 2 jajka

  • pół szklanki mleka

  • 1 duża łyżka miodu z sokiem z bzu

  • 100g kaszy jaglanej

  • 5 łyżeczek czekośliwki


Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem, po czym wymieszaj z mąką i płatkami.

  2. Z masy uformuj bułeczki, które poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Kaszę jaglaną ugotuj i zblenduj z miodem, następnie wyłóż masę jaglaną na wcześniej uformowane bułeczki.

  4. Na wierzch każdej bułeczki wyłóż po łyżeczce czekośliwki.

  5. Bułeczki piecz około 20 minut w 180 stopniach.




Kalorie:

Całość (5 bułeczek) - ok. 1180kcal

1 bułeczka - ok. 236kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.