13 lipca 2017

MAKARON Z WEGAŃSKIM SEREM I ORZESZKAMI PINIOWYMI

Wegański ser gościł już na moim stole w dwóch wersjach tu i tu !
Służył jako sos do przekąsek, ale nigdy nie jadłam go z makaronem i to był błąd!

Makaron z wegańskim serem to obecnie jedno z moich ulubionych dań!
Jest kremowy, rozpływający się w ustach, smakuje jak ser, a do tego jest zdrowy!!


Składniki:
  • 400g makaronu ryżowego
  • 4 spore ziemniaki
  • 3 małe marchewki
  • pół szklanki płatków drożdżowych
  • kawałek cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • trochę natki pietruszki
  • 4 łyżeczki orzeszków piniowych
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz
Przygotowanie: 
  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Ziemniaki ugotuj wraz z marchewką, a następnie zblenduj z 3/4 szklanki wody, w której się gotowały.
  3. Dodaj płatki drożdżowe, posiekaną cebulę, czosnek oraz przyprawy i ponownie zblenduj.
  4. Gotowy makaron wymieszaj z wegańskim serem, wyłóż na talerz, po czym posyp natką i orzeszkami.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 2000kcal
1 porcja- ok. 500kcal