Ciepłe, miękkie, wręcz rozpływające się w ustach, słodkie gruszki!
Od teraz zmieniam zdanie- uwielbiam gruszki! A na pewno pod postacią ciepłego deseru ;)
Składniki:
- 3 gruszki
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- garść orzechów włoskich
- kilka daktyli
- pół granatu
- szczypta cynamonu
- szczypta stewi
- trochę miodu leśnego
- Kaszę jaglana dokładnie opłukać, po czym ugotować w wodzie.
- Ugotowaną kaszę wymieszać z cynamonem, stewią oraz posiekanymi orzechami i daktylami.
- Gruszki przekroić na połówki, lekko wydrążyć gniazda nasienne, a następnie upiec w piekarniku (20min/180 stopni).
- Upieczone gruszki podać z kaszą, całość posypać ziarenkami granatu oraz polać miodem leśnym.
Całość (3 porcje)- ok. 780kcal
1 porcja- ok. 260kcal