Składniki:
- opakowanie makaronu muszle
- 200g szpinaku świeżego
- 2 ząbki czosnku
- papryka czerwona
- 200g pomidorków koktajlowych
- 2 kostki tofu naturalnego
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- pół szklanki mleka sojowego
- przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona
- do podania: brokuł
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż paprykę pokrojoną w kostkę, wraz z czosnkiem, pomidorkami oraz spzinakiem.
- Całość dopraw, a następnie dodaj sos ze zblendowanego tofu, płatków drożdżowych oraz mleka.
- Podgrzanym farszem wypełnij muszle, które według uznania możesz zapiec w piekarniku.
- Gotowy makaron podawaj z brokułem.
Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 2250kcal
1 porcja - ok. 563kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.