1 kwietnia 2019

MAKARONOWE MUSZLE NIEŹLE NAFASZEROWANE



Składniki:

  • opakowanie makaronu muszle

  • 200g szpinaku świeżego

  • 2 ząbki czosnku

  • papryka czerwona

  • 200g pomidorków koktajlowych

  • 2 kostki tofu naturalnego

  • 3 łyżki płatków drożdżowych

  • pół szklanki mleka sojowego

  • przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona

  • do podania: brokuł




Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż paprykę pokrojoną w kostkę, wraz z czosnkiem, pomidorkami oraz spzinakiem.

  3. Całość dopraw, a następnie dodaj sos ze zblendowanego tofu, płatków drożdżowych oraz mleka.

  4. Podgrzanym farszem wypełnij muszle, które według uznania możesz zapiec w piekarniku.

  5. Gotowy makaron podawaj z brokułem.


Kalorie:

Całość (4 porcje) - ok. 2250kcal

1 porcja - ok. 563kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.