29 kwietnia 2019

KREM Z DYNI I MARCHEWKI Z WODĄ KOKOSOWĄ



Składniki:

  • 1 średniej wielkości dynia

  • 4 marchewki

  • 2 ziemniaki

  • 300 ml wody kokosowej

  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek

  • szczypiorek

  • pestki dyni


Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz ze skóry, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka.

  2. Całość zalej 2 litrami wody i dodaj przyprawy - gotuj do miękkości warzyw.

  3. Po ugotowaniu zupę zblenduj na krem z dodatkiem wody kokosowej.

  4. Gotowy krem podawaj z posiekanym szczypiorkiem oraz pestkami dyni.


Kalorie:

Całość (5 porcji) - ok. 760kcal

1 porcja - ok. 152kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.