8 kwietnia 2015

BANANOWE BABECZKI Z NERKOWCÓW

Moimi ulubionymi orzechami są nerkowce. Przemycam je prawie do każdego słodkiego dania :)
Miękkie, kremowe, subtelne w smaku orzechy są moim numerem 1!

Najbardziej lubię je chrupać tak po prostu- prosto z paczuszki, ale czasem pokuszę się o przygotowanie na ich bazie jakiegoś wypieku. Jak przystało na łasucha musiało być słodko, dlatego tym razem przygotowałam wspaniałe, delikatne babeczki z dodatkiem bananów- mogę powiedzieć tylko jedno: POLECAM! :)


Składniki:
  • 0,5 szklanki orzechów nerkowca (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 1 dojrzały banan
  • 1 białko jajka
Przygotowanie:
  1. Orzechy nerkowca zmielić na mąkę.
  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć za pomocą blendera.
  3. Masę przełożyć do foremek sylikonowych, a na wierzch ułożyć całe orzechy nerkowca.
  4. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Minimum składników, a efekt i smak maksymalny! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (5 babeczek)- ok. 435kcal
1 babeczka- ok. 87kcal

Wielkanocne Smaki - edycja V