21 sierpnia 2018

SZYBKIE CIASTECZKA OWSIANE

Ciasteczka, które zastąpią śniadanie, drugie śniadanie lub słodką przekąskę w ciągu dnia! Zastosowanie uniwersalne, wykonanie bardzo szybki, czego chcieć więcej? ;)



Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych

  • garść słonecznika

  • 2 garści rodzynek

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 2 łyżki miodu

  • 3 jajka


Przygotowanie:

  1. Jajka wymieszaj z miodem oraz masłem orzechowym.

  2. Masę dodaj do płatków owsianych, rodzynek i słonecznika – całość porządnie wymieszaj.

  3. Z masy uformuj ciasteczka, które następnie piecz w piekarniku przez około 15-20 minut w 190 stopniach.


Kalorie:

Całość (25 ciasteczek) – ok. 1850kcal

1 ciasteczko – ok. 74kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.