1 listopada 2017

DANIE JEDNOGARNKOWE Z AMARANTUSEM

Szybkie, a przy tym przygotowane przy użyciu minimalnego sprzętu kuchennego!

Takie dania lubię! :)



Składniki:

  • 250g amarantusa

  • 3 szklanki bulionu warzywnego

  • 1 brokuł

  • 1 burak

  • pół pora

  • 2 czerwone papryki

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka oleju ryżowego

  • kiełki brokułu

  • przyprawy: kolendra, kumin, sos sojowy, papryka ostra


Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, czosnek i pokrojoną paprykę.

  2. Następnie dodaj posiekany por, pokrojonego buraka i różyczki brokułu - całość przypraw i zalej bulionem warzywnym.

  3. Na koniec wmieszaj amarantus i duś do momentu, aż warzywa i amarantus zmięknął, a nadmiar płynu odparuje.

  4. Gotowe danie podaj z kiełkami.


Kalorie:

Całość (5 porcji) - ok. 1460kcal

1 porcja - ok. 292kcal