23 kwietnia 2018

MANNA OWSIANA Z KOKOSEM I OWOCAMI

To deser, który zawsze smakuje! Kojarzy mi się z dzieciństwem... prostota w najlepszym wydaniu! :)



Składniki:

  • 5 łyżek kaszy manny owsianej

  • 1 łyżka musu kokosowego

  • 1 szklanka mleka owsianego

  • 2 garście ulubionych owoców (truskawki, wiśnie, porzeczki)

  • 1 łyżka syropu z agawy


Przygotowanie:

  1. Kaszę mannę zalej mlekiem, dodaj mus kokosowy i całość gotuj do momentu, aż całość stanie się gęsta.

  2. Owoce podgrzej tak, aby powstał z nich mus, pod koniec dodaj syrop z agawy.

  3. Gotową kaszę polej powstałym musem.


Kalorie:

Całość (1 porcja) – ok. 535kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.