22 listopada 2017

KULINARNY RECYKLING - CIASTECZKA Z DOMOWYM DŻEMEM

Bo niby dlaczego wytłoczyny po soku trzeba wyrzucać?

Przecież po wyciśnięciu soku mają one wciąż mnóstwo błonnika i smaku :)

Uwielbiam wykorzystywać je do domowych burgerów lub ciasteczek!

Składniki:

  • pulpa z 2l soku marchew - jabłko - pomarańcza

  • 4 jajka

  • pół szklanki mąki kokosowej

  • 2 banany

  • Do podania: domowy dżem z czarnej porzeczki, sezam, pestki dyni




Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami, następnie wmieszaj do pulpy po soku, dodaj mąkę i całość porządnie wymieszaj.

  2. Z masy uformuj ciasteczka, które piecz około 20 minut w 180 stopniach.

  3. Ciasteczka podaj z domowym dżemem i ziarnami.


Kalorie:

Całość (50 ciasteczek) – ok. 1345kcal

1 ciasteczko – ok. 27kcal