16 sierpnia 2017

KOKOSOWA TARTA LETNIE SKARBY

Nie można przejść obojętnie koło straganów, na których aż roi się od kolorów i smaków!
Ja nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ich sporo! A po przyjściu do domu od razu zabrałam się za pieczenie! ;)


Składniki:
Spód
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 7 łyżek mąki kokosowej
Krem
  • kotka tofu naturalnego
  • chlust mleka roślinnego
  • 3 łyżki ksylitolu
Dodatki
  • garść czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki ziaren granatu
  • jeżyny
Przygotowanie:
  1. Mąkę kokosową wymieszaj dokładnie z masłem orzechowym, powstałym ciastem wyłóż spód formując również brzegi.
  2. Spód ciasta piecz przez około 15/20 minut w 180 stopniach.
  3. Składniki na krem dokładnie zblenduj na gładką masę i wyłóż do wcześniej upieczonego spodu.
  4. Gotowe ciasto udekoruj owocami. 

Kalorie:
Całość (6 kawałków) - ok. 1210kcal
1 kawałek - ok. 202kcal