Ziarenka "chłonął" smak i aromat dodatków, co czyni deser bardzo lekkim i wyjątkowym.
Do jego przygotowania wykorzystałam wspaniałą w smaku wodę kokosową oraz letnie owoce!
Składniki:
- 7 łyżek nasion chia
- 500ml wody kokosowej
- 3 świeże brzoskwinie
- garść jeżyn
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka płatków migdałowych
- Nasiona chia namoczyć w wodzie kokosowej (najlepiej całą noc).
- Brzoskwinie zblendować na mus z dodatkiem syropu z agawy.
- Namoczone nasiona chia nałożyć do miseczek, polać musem brzoskwiniowym oraz poukładać owoce i całość posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 665kcal
1 porcja- ok. 222kcal