5 listopada 2014

CIASTECZKA Z BIAŁEJ I CZERWONEJ KOMOSY

Istne "komosowe" szaleństwo :)
Ten produkt tak mnie zauroczył i wkupił się smakiem w moje łaski, że coraz częściej wykorzystuję go do dań wytrawnych, jak i wypieków.

Ale ciasteczek jeszcze nie było, dlatego szybko musiałam to nadrobić! Tak powstały bardzo zrowe i nietypowe słodkości. Jest to super alternatywna dla innych "fit" ciasteczek, np. tych owsianych ;)


Składniki:
  • 3 łyżki komosy białej
  • 3 łyżki komosy czerwonej
  • 1 łyżeczka żurawiny
  • 1 dojrzały banan
Przygotowanie:
  1. Obie komosy ugotować.
  2. Banana rozgnieść widelcem, a następnie dodać komosę i żurawinę- dokładnie wymieszać.
  3. Uformować okrągłe i płaskie ciasteczka, piec 30 minut w 180 stopniach.
Do ciasteczek warto dodać bakalie. Ja wykorzystałam żurawinę, która świetnie przełamywała ich smak ;)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (10 ciasteczek)- ok. 430kcal
1 ciasteczko- ok. 43kcal

Quchnia pełna Quinoa 3