21 marca 2019

BUDYŃ JAGLANY Z MANGO I WANILIĄ



Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej

  • 350ml mleka sojowego

  • wanilia

  • 2 łyżki syropu z agawy

  • 1 mango

  • 4 kostki czekolady gorzkiej

  • garść orzechów włoskich

  • 2 łyżki musu kokosowego


Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłucz dwukrotnie, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem wanilii i syropu z agawy.

  2. Ugotowaną kaszę zblenduj na gładki krem i przełóż do miseczek.

  3. Gotowy budyń podaj ze świeżym mango, pokruszoną czekoladą, orzechami włoskimi i musem kokosowym.


Kalorie:

Całość (2 porcje) - ok. 1160kcal

1 porcja - ok. 580kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.