27 października 2018

ARONIOWY BUDYŃ NA MĄCE RYŻOWEJ

Bo na zimne, chłodne dni najlepszy jest budyń!



Składniki:

  • 400 ml mleka ryżowego z wanilią

  • 150 ml soku aroniowego

  • 4 łyżki mąki ryżowej

  • prażone płatki kokosa

  • świeże listki mięty




Przygotowanie:

  1. Całe mleko wymieszaj ze 100 ml soku aroniowego i podgrzej do momentu, aż będzie się gotować.

  2. W tym momencie powoli dodawaj mąkę ryżową, cały czas energicznie mieszając.

  3. Gdy budyń uzyska odpowiednią konsystencję przełóż go do misek, polej sokiem aroniowym, posyp płatkami kokosa i świeżymi listkami mięty.


Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 750kcal

1 porcja – ok. 375kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.