27 sierpnia 2015

KASZTANOWE PRALINY JAGLANE

Są to słodkie przekąski, wykonane z kaszy jaglanej z lekką kasztanową nutą.
Obtoczyłam je w wielu dodatkach, dlatego nie są nudne w smaku!

Każda pralina smakuje inaczej- przy ich jedzeniu możemy mieć niezłą zabawę! :)


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej
  • 500ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki kremu kasztanowego
  • garść daktyli
  • do obtoczenia: karob, kakao mielone i kruszone, cynamon, cukier puder trzcinowy
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną kilkukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku razem z daktylami i odstawić do wystygnięcia.
  2. Całość zblendować na gładką masę z kremem kasztanowym i mąką kokosową.
  3. Z masy uformować kuleczki (wilgotnymi dłońmi), które następnie obtaczać w karobie, kakao, cynamonie, czy cukrze pudrze.
Urocze, słodkie przekąski gotowe!


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (30 pralinek)- ok. 1115kcal
1 pralinka- ok. 37kcal