Obtoczyłam je w wielu dodatkach, dlatego nie są nudne w smaku!
Każda pralina smakuje inaczej- przy ich jedzeniu możemy mieć niezłą zabawę! :)
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej
- 500ml mleka kokosowego
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 3 łyżki kremu kasztanowego
- garść daktyli
- do obtoczenia: karob, kakao mielone i kruszone, cynamon, cukier puder trzcinowy
- Kaszę jaglaną kilkukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku razem z daktylami i odstawić do wystygnięcia.
- Całość zblendować na gładką masę z kremem kasztanowym i mąką kokosową.
- Z masy uformować kuleczki (wilgotnymi dłońmi), które następnie obtaczać w karobie, kakao, cynamonie, czy cukrze pudrze.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (30 pralinek)- ok. 1115kcal
1 pralinka- ok. 37kcal