Kombinując z czym go podać od razu na myśl przyszła mi dynia!
Dynia na słodko smakuje równie pysznie! Gwarantuję, że taki omlet potrafi nasycić, jak również zaspokoić ochotę na słodkie!
No a przy tym jest zupełnie dietetyczny ;)
Składniki:
Omlet
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 białka jaj
- 1 łyżka musu dyniowego
- 1 łyżeczka stevi
- 300g dyni
- 3 łyżki mleka (migdałowego)
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka rodzynek (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Płatki owsiane zmielić na mąkę.
- Dynię obrać ze skórki i ugotować lub upiec w piekarniku i zblendować na mus z cynamonem i mlekiem migdałowym.
- Białka oraz stevię i łyżkę musu dyniowego połączyć za pomocą blendera.
- Dodać mąkę owsianą i dokładnie wymieszać.
- Masę przelać na rozgrzaną teflonową patelnię i smażyć z obu stron (bez tłuszczu, pod przykryciem).
- Gotowego omleta podać z pozostałym musem dyniowym, jogurtem naturalnym i rodzynkami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 310kcal