7 października 2014

OMLET OWSIANY Z MUSEM DYNIOWYM

Bardzo dawno nie jadłam omleta i postanowiłam to nadrobić!
Kombinując z czym go podać od razu na myśl przyszła mi dynia!

Dynia na słodko smakuje równie pysznie! Gwarantuję, że taki omlet potrafi nasycić, jak również zaspokoić ochotę na słodkie!

No a przy tym jest zupełnie dietetyczny ;)


Składniki:
Omlet
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 białka jaj
  • 1 łyżka musu dyniowego
  • 1 łyżeczka stevi
Mus
  • 300g dyni
  • 3 łyżki mleka (migdałowego)
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka rodzynek (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę.
  2. Dynię obrać ze skórki i ugotować lub upiec w piekarniku i zblendować na mus z cynamonem i mlekiem migdałowym.
  3. Białka oraz stevię i łyżkę musu dyniowego połączyć za pomocą blendera.
  4. Dodać mąkę owsianą i dokładnie wymieszać. 
  5. Masę przelać na rozgrzaną teflonową patelnię i smażyć z obu stron (bez tłuszczu, pod przykryciem).
  6. Gotowego omleta podać z pozostałym musem dyniowym, jogurtem naturalnym i rodzynkami.
Pożywnie, prosto i dietetycznie! A co najważniejsze w jesiennym klimacie! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 310kcal

Dynia na słodko i słonoNaleśniki na 100 sposobówRozgrzewające (wege) dania EDYCJA II