20 stycznia 2019

ZUPA Z PIECZARKAMI I RYBĄ

Delikatna zupa na chłodne dni!



Składniki:

  • 4 marchewki

  • 2 pietruszki

  • 0,5kg pieczarek

  • 2 filety z pstrąga łososiowego

  • 1 szklanka mleka owsianego

  • 500g makaronu pełnoziarnistego świderki

  • natka pietruszki

  • przyprawy: suszone warzywa „jarzynka”, sól, pieprz


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Zagotuj 4 litry wody, dodaj przyprawy, obrane i posiekane warzywa oraz rybę pokrojoną w kawałki – całość gotuj na małym ogniu około 40 minut.

  3. Po tym czasie do zupy dodaj mleko, na talerze przełóż makaron oraz ugotowaną zupę - całość posyp natką.


Kalorie:

Całość (8 porcji) – ok. 2485kcal

1 porcja – ok. 311kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.