8 lutego 2015

TRUSKAWKOWY PUDDING Z TAPIOKI Z NUTĄ KAKAO

Dietetyczny deser na Walentynki! 

 

Pewnie wielu z Was, a raczej wiele z Was ;) jest na diecie odchudzającej przed nadchodzącą wiosną. A przed nami bardzo miły dzień- Walentynki, w którym grzechem byłoby nie zjeść pysznego deseru!
Dzisiaj przedstawiam rozwiązanie - deser niskokaloryczny, delikatny i słodki!

Zawiera on naturalne kruszone ziarna kakaowca, które są po prostu kwintesencją czekoladowego smaku. Ich intensywny smak bardzo urozmaica całość :)


Składniki:
  • 5 łyżek tapioki
  • szklanka mleka
  • 2 łyżeczki stevi
  • 2 garście truskawek
  • 2 łyżeczki kruszonego kakao
Przygotowanie:
  1. Tapiokę ugotować w mleku z dodatkiem stevi (do momentu, aż perełki tapioki będą przezroczyste).
  2. Truskawki zbeldnować na mus.
  3. Gotową tapiokę przełożyć do naczynia, następnie warstwę musu truskawkowego i ponownie warstwę tapioki- całość posypać kruszonymi ziarnami kakao.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 320kcal
1 porcja-ok. 160kcal

Walentynkowe menu