31 grudnia 2014

PALUCHY RYŻOWE Z BAKALIAMI

Szybka, słodka i zdrowa przekąska na każdą okazję!
Kolejny spontaniczny pomysł zakończony sukcesem!

Takie paluchy to świetny pomysł na każdą imprezę, czy przekąskę w ciągu dnia :)
Nieskomplikowane składniki oraz wykonanie sprawiają, że jest je w stanie przyrządzić każdy! :)


Składniki:
  • 4 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 1 banan
  • 2 garście bakali (orzechy nerkowca, migdały, żurawina, rodzynki) (firmy OWOCOWY RAJ)*

Przygotowanie:
  1. Kaszę kukurydzianą ugotować.
  2. Banana zblendować.
  3. Wymieszać ugotowaną kaszę, mąkę ryżową i zblendowanego banana.
  4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę w kształcie paluchów i posypać bakaliami.
  5. Piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Pyszne, zdrowe i ciekawe przekąski gotowe! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!


Kalorie:
Całość (12 paluchów)- ok. 860kcal
1 paluch- ok. 72kcal

Przekąski Sylwestrowe