Jest bardzo sycące i może zastąpić dowolny posiłek w ciągu dnia ;)
Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 5 łyżek mąki gryczanej
- 4 łyżki mąki z ryżu brązowego
- 2 jajka
- pół dyni hokkaido
- 2 banany
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki erytrolu
- do podania: masło z nerkowców, kakao
Przygotowanie:
- Dynię ugotuj i zblenduj na mus.
- Następnie wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zblenduj.
- Powstałą masę przełóż do formy i piecz około 30 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto posmaruj masłem z nerkowców i posyp kakao.
Kalorie:
Całość (10 dużych kawałków) - ok. 1660kcal
1 kawałek - ok. 166kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.