15 lutego 2015

SERNICZKI JAGLANE

Te serniczki sprawił mi dzisiaj dużo radości podczas śniadania! Były przepyszne!

Zamiast pieczenia dużego ciasta postanowiłam, że zrobię takie mini serniczki "na jeden kęs". Stanowiły dla mnie dzisiaj pyszne śniadanie i myślę, że będą również świetną przekąską poobiednią :)

Dodatek kaszy jaglanej w sernikach to świetny pomysł i zdecydowanie to powtórzę!


Składniki:
  • 500g chudego twarogu
  • 5 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 3 jajka
  • dojrzały banan
  • 2 łyżeczki stevi
  • skórka pomarańczy
Przygotowanie:
  1. Kasze jaglana opłukać przed gotowaniem (w celu pozbycia się lekko gorzkiej goryczki), a następnie ugotować ją w dwukrotnej ilości wody w stosunku do kaszy.
  2. Twaróg, żółtka, banana i stevię dokładnie zblendować.
  3. Białka ubić na sztywną pianę.
  4. Do zblendowanej mieszanki dodać kaszę jaglaną- całość wymieszać, następnie dodać białka i otartą skórkę pomarańczową i ponownie bardzo delikatnie wymieszać.
  5. Masę przełożyć do foremek (sylikonowych) i piec około 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!



*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 serniczków)- ok. 870kcal
1 serniczek- ok. 73kcal


Twarogowe słodkości 2