10 września 2017

BEZGLUTENOWY MAKARON Z PESTO BAZYLIOWYM

Szybki, a pożywny makaron? Nic trudnego!

Zielone pesto bazyliowe poleca się na ekspresowy obiad :)



Składniki:

  • 500g makaronu kukurydzianego

  • duża garść świeżej bazylii

  • 2 awokado

  • 1 łyżka płatków drożdżowych

  • 100g orzechów włoskich

  • 100ml oliwy z oliwek

  • 3 ząbki czosnku

  • sok z połowy cytryny

  • przyprawy: sól himalajska, pieprz


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Pozostałe składniki dokładnie zblenduj, aż konsystencja będzie gładka.

  3. Powstałe pesto wymieszaj z makaronem.

  4. Podawaj udekorowane świeżą bazylią.


Kalorie:

Całość (5 porcji) - ok. 3715kcal

1 porcja - ok. 743kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.