Zielone pesto bazyliowe poleca się na ekspresowy obiad :)
Składniki:
- 500g makaronu kukurydzianego
- duża garść świeżej bazylii
- 2 awokado
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 100g orzechów włoskich
- 100ml oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- przyprawy: sól himalajska, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Pozostałe składniki dokładnie zblenduj, aż konsystencja będzie gładka.
- Powstałe pesto wymieszaj z makaronem.
- Podawaj udekorowane świeżą bazylią.
Kalorie:
Całość (5 porcji) - ok. 3715kcal
1 porcja - ok. 743kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz