Słodki... z kwaskowatą nutą... a do tego intensywny kolor - to połączenie sprawia, że produkt znalazł się na mojej liście TOP 10 :)
Nie chciałam wykorzystywać go do deserów i ciast poddawanych wysokiej temperaturze pieczenia, ponieważ z takiego produktu trzeba wyciągnąć jak najwięcej właściwości! A jedząc go "na surowo" skorzystamy z szeregu korzyści, które oferuje :)
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej
- pół szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka miodu z sokiem z bzu
- garść borówek
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną porządnie opłukaj i ugotuj.
- Następnie zblenduj ją z mlekiem migdałowym.
- Budyń przełóż do miseczek i polej miodem, a następnie posyp borówkami.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 450kcal
1 porcja - ok. 225kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz