12 października 2017

OMLET Z MĄKĄ Z CZERWONEJ SOCZEWICY

W zasadzie na każdy posiłek w ciągu dnia!

Pełen roślinnego białka, pożywny, sycący i pyszny! :)



Składniki:

Omlet

  • 1/3 szklanki mąki z czerwonej soczewicy

  • 1 jajko

  • pół szklanki mleka ryżowego

  • 1 łyżeczka oleju ryżowego


Dodatki

  • 1 duża łyżka hummusu paprykowego

  • 1 ogórek kiszony

  • pół pomidora

  • kilka liści kapusty pekińskiej

  • kawałek selera naciowego

  • odrobina czarnuszki


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na omleta zblenduj ze sobą.

  2. Masę usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem (z obu stron).

  3. Gotowy omlet posmaruj hummusem i podaj z dodatkami.


Kalorie:

Całość (1 omlet) - ok. 510kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.