Zatem przyszła pora na wytrawną roladę z polenty i to bez pieczenia! :)
Składniki:
Farsz
- burak
- kawałek dyni
- kawałek brokułu
- koperek
- przyprawy: sól sezamowa, sos tamari, majeranek, pieprz kolorowy (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 8 łyżek polenty
- 3 łyżki ziaren lnu złotego
- przyprawy: kurkuma, sól morska
Farsz
- Każde warzywo ugotować osobno, a następnie zblendować: dynię z solą sezamową,brokuł z sosem tamari i koperkiem, a buraka z pieprzem i majerankiem.
- Polentę ugotować w 3-krotnej ilości wody (do polenty) z dodatkiem kurkumy i soli morskiej.
- Na folii spożywczej rozsypać ziarna lnu, a następnie nałożyć ugotowaną polentę w formie prostokąta.
- Na polentę nałożyć kolejno każde puree warzywne, całość zawinąć i odstawić do wystygnięcia.
- Przed podaniem najlepiej schłodzić i pokroić na plastry.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (15 plastrów)- ok. 730kcal
1 plaster- ok. 49kcal