Zatem przyszła pora na wytrawną roladę z polenty i to bez pieczenia! :)
Składniki:
Farsz
- burak
- kawałek dyni
- kawałek brokułu
- koperek
- przyprawy: sól sezamowa, sos tamari, majeranek, pieprz kolorowy (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 8 łyżek polenty
- 3 łyżki ziaren lnu złotego
- przyprawy: kurkuma, sól morska
Farsz
- Każde warzywo ugotować osobno, a następnie zblendować: dynię z solą sezamową,brokuł z sosem tamari i koperkiem, a buraka z pieprzem i majerankiem.
- Polentę ugotować w 3-krotnej ilości wody (do polenty) z dodatkiem kurkumy i soli morskiej.
- Na folii spożywczej rozsypać ziarna lnu, a następnie nałożyć ugotowaną polentę w formie prostokąta.
- Na polentę nałożyć kolejno każde puree warzywne, całość zawinąć i odstawić do wystygnięcia.
- Przed podaniem najlepiej schłodzić i pokroić na plastry.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (15 plastrów)- ok. 730kcal
1 plaster- ok. 49kcal
ALe to łądne *-*
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa rolada, mnie na razie nie wychodzi :(
OdpowiedzUsuńWyszło Ci cudne! W ogóle ciekawy pomysł!
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie :)
OdpowiedzUsuńpyszności :D
OdpowiedzUsuńPowiem Ci Madziu że bardzo lubię polentę na różne sposoby. Twoja apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz spotkałam się z roladą z polentą w roli zawijaka:) super pomysł!!:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Wygląda baaaardzo smakowicie :D Uwielbiam takie kolorowe dania!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis i piękna kolorowa rolada. Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis i do tego ślicznie się prezentuje. :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne :) Ale prawdę mówiąc aż musiałam wpisać w wyszukiwarkę co to dokładnie jest polenta :) Moja wiedza jest jeszcze baardzo mała :D
OdpowiedzUsuńciekawy sposób na polentę, warto wypróbować:)
OdpowiedzUsuńBardzo wymyślna przystawka. Ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuń