12 marca 2016

ZAPIEKANY SERNIK Z JAGODAMI I NASIONAMI KONOPI

Dziś zaczynamy dzień na słodko! Trzeba wykorzystać wolny sobotni poranek :)

Ten sernik to bogate źródło białka pochodzenia zwierzęcego (twaróg i białka jajek) oraz roślinnego (nasiona konopi).
Do tego dodałam trochę jagód i mąkę migdałową- takie poranki mogłabym mieć codziennie! :)


Składniki:
  • 250g serka twarogowego chudego
  • 3 łyżki mąki migdałowej
  • garść jagód
  • 2 białka jajek
  • 2 łyżki erytrolu (Green Essence)*
  • 1 łyżka łuskanych ziaren konopi 
Przygotowanie:
  1. Białka ubić na sztywną pianę.
  2. Do ubitych białek, delikatnie mieszając, dodać ser twarogowy, erytrol, mąkę migdałową oraz jagody.
  3. Masę przełożyć do formy i posypać ziarnami konopi.
  4. Piec około 30 minut w 180 stopniach. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 sernik)- ok. 445kcal