2 listopada 2014

BANANOWE SUSHI

Oczywiście nie jest to tradycyjna wersja sushi! Jedynie wyglądem i podaniem może je przypominać!
Miałam ochotę na małe "co nieco", jednak nie chciałam robić nic banalnego.
Wpadłam na pomysł, że zrobię sushi z banana na słodko i wiecie co? Wyszło pysznie! ;)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku, do wchłonięcia całego płynu.
  2. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i zblendować z ostudzoną kaszą.
  3. Banana obtoczyć masą z kaszy i rodzynek, a następnie oprószyć sezamem i pokroić na talarki (w formie sushi).
  4. Najlepiej podawać schłodzone w lodówce.
Myślę, że może być to też świetna przekąska na różnego typu przyjęcia, czy imprezy.
Smacznego! ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 590kcal
1 kawałek- ok. 49kcal