27 marca 2018

SZASZŁYKI Z TOFU I POMIDORKAMI

Wiosna w powietrzu... grilla by się chciało :)

Więc odpalam piekarnik i robię szaszłyki :)



Składniki:

  • 200g tofu naturalnego

  • Pomidorki koktajlowe

  • 2 cebule

  • Olej ryżowy

  • Przyprawy: sól, galgant

  • Do podania: natka pietruszki, sezam




Przygotowanie:

  1. Tofu pokrój w kostkę, a następnie obtocz w odrobinie oleju i przyprawach.

  2. Na wykałaczki nałóż kolejno kostkę tofu, pomidorka koktajlowego i plaster cebuli.

  3. Szaszłyki piecz około 20 minut w 190 stopniach.

  4. Gotowe szaszłyki posyp sezamem i natką pietruszki.


Kalorie:

Całość (8 szaszłyków) – ok. 805kcal

1 szaszłyk – ok. 101kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.