29 października 2018

JAGLANY DESER MONTE

Delikatny, kremowy i zdrowy deser monte!



Składniki:

  • 200g kaszy jaglanej

  • 3 banany

  • 1 litr mleka ryżowego

  • 5 łyżek kakao

  • wanilia

  • 4 łyżki ksylitolu

  • orzechy laskowe


 

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana opłucz dokładnie i ugotuj w 800 ml mleka z dodatkiem wanilii i ksylitolu.

  2. Ostudzoną kaszę zblenduj na gładki krem.

  3. Banany zblenduj z kakao oraz 200 ml mleka ryżowego.

  4. Na przemian do kubeczka wyłóż krem jaglany i mus kakaowy, całość udekoruj orzechami laskowymi.


Kalorie:

Całość (3 desery) – ok. 2150kcal

1 deser – ok. 717kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.