11 listopada 2017

MAKARON Z WARZYWAMI I TOFU

W kuchni nic się nie marnuje! :)

Dzisiaj sposób na warzywa z rosołu! :)



Składniki:

  • 300g makaronu ryżowego

  • warzywa z rosołu (marchew, seler, pietruszka, por)

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 1 kostka tofu czosnkowego

  • 2 łyżki słonecznika

  • 1 łyżka oleju ryżowego

  • przyprawy: papryka słodka, kolendra, kumin


Przygotowanie:

  1. Makaron zalej wrzącą wodą, odstaw pod przykryciem na kilka minut, po czym odcedź.

  2. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż czosnek oraz tofu, następnie dodaj pokrojone warzywa i całość podsmaż wraz z przyprawami.

  3. Na patelnię dodaj makaron, wymieszaj - gotowe danie posyp słonecznikiem i dowolną zieleniną.


Kalorie:

Całość (5 porcji) - ok. 1965kcal

1 porcja - ok. 393kcal