5 sierpnia 2015

KOKOSOWO- AMARANTUSOWY CHLEBEK Z JAGODAMI GOJI

Niedawno zorientowałam się, że na blogu nie zamieściłam zbyt wiele przepisów na chlebki, w szczególności te słodkie (bo takie lubię najbardziej) :)

Dlatego szybko nadrabiam i dzisiaj prezentuję chlebek na bazie mąki kokosowej i amarantusowej z dodatkiem niezwykle wartościowych jagód goji!


Składniki:
  • 1 szklanka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 0,5 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka mleka (napoju) kokosowego
  • 3 białka jajek
  • 2 banany
  • garść jagód goji
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z białkami i mlekiem.
  2. Dodać mąki oraz jagody goji- dokładnie wymieszać.
  3. Masę przełożyć do formy i piec około 40 minut w 190 stopniach.
  4. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
 Kromka takiego chleba z domowym słodkim smarowidłem- to śniadanie nie byle jakie! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1165kcal
1 kawałek- ok. 58kcal