16 kwietnia 2019

PAPRYKI FASZEROWANE PO WEGAŃSKU



Składniki:

  • 6 papryk czerwonych

  • 200 g kaszy jaglanej

  • 180 g tofu wędzonego

  • 240 g groszku konserwowego

  • 1 łyżka oleju rzepakowego

  • 1 cebula

  • 2 łyżki słonecznika

  • 250 g passaty pomidorowej

  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek


Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana opłucz i ugotuj.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, po czym wszystkie składniki wraz z przyprawami wymieszaj.

  3. Papryki przekrój na połówki, wydrąż gniazda nasienne i nałóż do środka farsz.

  4. Papryki zapiecz w piekarniku (20 minut / 185 stopni).


Kalorie:

Całość (6 porcji) - ok. 1950kcal

1 porcja - ok. 325kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.