10 lutego 2016

KOMOSOWO- AMARANTUSOWE CIASTECZKA Z MANGO

Popołudnie to pora na małe i słodkie co nieco!

Na popołudniowy deser jak znalazł sprawdzą się ciasteczka - bezglutenowe z przepysznym mango i bakaliami! Nie wiem czy będę w stanie się od nich dzisiaj oderwać ;)


Składniki:
  • 4 łyżki komosy ryżowej
  • 4 łyżki mąki z tapioki
  • 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
  • 1 mango
  • 1 banan
  • 6 daktyli
  • kilka orzechów nerkowca (Green Essence)*
Przygotowanie: 
  1. Komosę ugotować i ostudzić.
  2. Mango zblendować z bananem, a daktyle pokroić na małe kawałki.
  3. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  4. Z masy uformować niewielkie ciasteczka, na wierzch każdego włożyć nerkowca- piec około 20 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (16 ciasteczek)- ok. 1055kcal
1 ciasteczko- ok. 66kcal