12 listopada 2014

POLENTA ZAPIEKANA Z BANANEM I AMARANTUSEM

Bardzo lekkie i delikatne w smaku śniadanie lub deser!
Bardzo lubię słodkie smaki i właśnie w taki smaki bogata jest ta zapiekanka!

Kasza kukurydziana wzbogacona o charakterystyczny amarantus smakuje rewelacyjnie!


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 duży banan
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę kukurydzianą ugotować z dodatkiem cynamonu i stevi.
  2. Banana obrać ze skórki i pokroić w talarki.
  3. Połowę ugotowanej kaszy przełożyć do formy, ułożyć kawałki banana.
  4. Drugą część kaszy wymieszać z amaranrusem i również przełożyć do formy, i powciskać na wierzch pozostałe talarki banana.
  5. Całość zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego i lekkostrawnego! ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (1 duża porcja)- ok. 470kcal

Amarantus - super zboże XXI wieku