23 listopada 2016

MAKARON ORKISZOWY Z WARZYWAMI

Pożywny, a jednocześnie lekki posiłek w pracy!
Przygotowuje się dość szybko, jest pełen warzyw i kolorów!


Składniki:
  • 150g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego
  • 2 papryki
  • brokuł
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • cebula czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju arganowego
  • 1 łyżka pasty miso
  • 2 łyżki nasion słonecznika (Green Essence)*
  • przyprawy: kurkuma, imbir, sól himalajska, lubczyk
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić i podsmażyć posiekaną cebulkę, następnie dodać czosnek oraz paprykę- całość podsmażyć przez kilka minut, jednocześnie doprawiając.
  3. Kolejno dodać drobno pokrojony brokuł, wszystko zalać połową szklanki wody wymieszanej z miso- dusić kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, a warzywa nieco zmięknął.
  4. Na koniec dodać szpinak, a następnie makaron i całość posypać uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1120kcal
1 porcja- ok. 374kcal