2 stycznia 2017

BUDYŃ Z SELERA Z MASŁEM ORZECHOWYM I JAGODAMI

Niemożliwe? A jednak! I jakie dobre!
Też nie dowierzałam dopóki sama nie spróbowałam... lekki... kremowy... !


Składniki:
  • seler
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu z kwiatów pomarańczy
  • pół szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka maranty trzcinowej
  • garść jagód
Przygotowanie:
  1. Seler obrać i ugotować (lub upiec w piekarniku), a następnie ostudzić i odstawić w mleku na kilka godzin.
  2. Następnie selera zblendować na gładki mus z mlekiem, miodem, masłem orzechowym oraz amarantą.
  3. Gotowy budyń podać z musem ze zblendowanych jagód.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 385kcal