3 stycznia 2020

Pudding chia z ashwagandhą



Składniki:

  • chia - 70 g
  • napój migdałowy - 900 ml
  • banan - 1 szt.
  • małe jabłko - 1 szt.
  • jagody - 1/2 garści
  • pestki dyni - 1 łyżka
  • nerkowce - 1 łyżka
  • pyłek pszczeli - 1 łyżeczka
  • gorzka czekolada - 20 g
  • ashwagandha - 1 łyżka
  • erytrol - 1 łyżka

Przygotowanie:

  1. Mleko wymieszaj w słoiku z ashwagandhą, erytrolem i chia.
  2. Gotowy pudding przełóż do misek, a następnie udekoruj dodatkami.


Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 945 kcal
1 porcja -ok. 473 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.