8 listopada 2014

PRALINKI JAGLANO- AMARANTUSOWE Z MAKIEM

Kolejna słodka propozycja już z nutą świąteczną, bo z makiem!
Idealne przekąski na każdą porę dnia. Pralinki zawierają kaszę jaglaną, amarantus oraz dodatek maku- te trzy składniki idealnie się ze sobą komponują ;)

Jest to również propozycja dla alergików i wegan!


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 5 łyżek amarantusa ekspandowanego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 1 łyżka maku
  • 2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować do miękkości.
  2. Ugotowaną i wystudzoną kaszę zblendować z bananem i stevią.
  3. Do masy dodać amarantus, mak i wymieszać, a następnie uformować małe pralinki.
Po raz kolejny chcę pokazać, że proste przepisy mogą być zdrowe i smaczne! ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 pralinek)- ok. 410kcal
1 pralinka- ok. 34kcal

Amarantus - super zboże XXI wieku