2 grudnia 2018

CZOSNKOWY TWAROŻEK ZE SŁONECZNIKA

A'la twarożek, a na pewno świetna czosnkowa pasta!

Sycąca, pełna witamin i minerałów :)



Składniki:

  • 10 łyżek słonecznika łuskanego

  • ½ szklanki mleka ryżowego

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • kawałek czerwonej cebuli

  • szczypiorek

  • przyprawy: sól, pieprz


Przygotowanie:

  1. Słonecznik, mleko, czosnek, sok z cytryny oraz przyprawy zblenduj.

  2. Następnie wmieszaj posiekany koperek oraz cebulkę.

  3. Na koniec schłodź w lodówce.


Kalorie:

Całość (10 porcji) – ok. 680kcal

1 porcja – ok. 68kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.