9 września 2017

BUDYŃ JAGLANY Z MIODEM Z SOKIEM Z BZU

Niedawno miałam okazję wypróbować miód z sokiem z czarnego bzu! Jego smak mnie zaskoczył! Oczywiście bardzo pozytywnie :)

Słodki... z kwaskowatą nutą... a do tego intensywny kolor - to połączenie sprawia, że produkt znalazł się na mojej liście TOP 10 :)

Nie chciałam wykorzystywać go do deserów i ciast poddawanych wysokiej temperaturze pieczenia, ponieważ z takiego produktu trzeba wyciągnąć jak najwięcej właściwości! A jedząc go "na surowo" skorzystamy z szeregu korzyści, które oferuje :)



Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej

  • pół szklanki mleka migdałowego

  • 1 łyżeczka miodu z sokiem z bzu

  • garść borówek


Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną porządnie opłukaj i ugotuj.

  2. Następnie zblenduj ją z mlekiem migdałowym.

  3. Budyń przełóż do miseczek i polej miodem, a następnie posyp borówkami.


Kalorie:

Całość (2 porcje) - ok. 450kcal

1 porcja - ok. 225kcal