27 października 2014

KREM Z JARZYN Z KASZĄ JAGLANĄ

Wszelkie zupy krem to idealny posiłek w chłodny dzień. Są pożywne, a jednocześnie lekkie.
Co najważniejsze świetnie nas rozgrzewają.

Ja do swojej wykorzystałam po prosu warzywa, które akurat miałam pod ręką i wyszła super zupa! ;)


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 3 marchewki
  • pół selera
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • przyprawy: curry, imbir, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować z dodatkiem curry.
  2. Wszystkie warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego.
  3. Ugotowane warzywa zblendować wraz z wywarem, w którym się gotowały.
  4. Całość doprawić curry i imbirem.
  5. Podawać z kasza jaglaną i natką pietruszki.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 380kcal
1 porcja- ok. 190kcal

Szybkie zupy!Rozgrzewające (wege) dania EDYCJA II