30 listopada 2015

SŁODKIE BEZGLUTENOWE PALUCHY Z FIGAMI

Dzisiaj szybka i słodka przekąska, która umili mi zaraz wieczór filmowy :)
Zatem szybki przepis i lecę oglądać film!


Składniki:
  • 3 łyżki kuskusu kukurydzianego
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 banan
  • kilka suszonych fig (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • kilka suszonych moreli
Przygotowanie: 
  1. Kuskus kukurydziany zalać wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia całego płynu.
  2. Banana zblendować i dodać kuskus wraz z mąką kukurydzianą- całość wymieszać.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyłożyć masę w formie paluchów, a na wierzchu powciskać kawałki fig i moreli.
  4. Paluchy piec około 25 minut w 170 stopniach.
Paluchy są bardzo lekkie, a do tego bezglutenowe :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (15 paluchów)- ok. 635kcal
1 paluch- ok. 42kcal

Prezenty na Mikołajki II