23 czerwca 2018

PANCAKES Z MACA I TRUSKAWKAMI

Takie urocze śniadanie wprowadza w świetny nastrój, który utrzymuje się przez cały dzień!



Składniki:

  • 2 jajka

  • 2 łyżki maca

  • banan

  • pół szklanki mleka ryżowego

  • 5 łyżek mąki orkiszowej

  • pasta chocorella

  • truskawki

  • masło kokosowe

  • ziarna kakao




Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem, bananem, maca oraz mąką – na rozgrzanej patelni smaż nieduże pancakes.

  2. Każdy pancakes posmaruj chocorellą, na wierzchu całość polej masłem kokosowym, posyp kakao i podaj z truskawkami.


Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1370kcal

1 porcja – ok. 685kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.